Emma

Jag heter Emma Funke tidigare Sörensson. Jag bor tillsammans med min dotter Mollie 4 år och med man Christoffer i Vretstorp. Jag jobbar på Ahlsell LC i Hallsberg och har nydligen gått från skift till dagtid. Just nu jobbar jag hemifrån då vi väntar tillökning i slutet av juni!

2003 gick jag till djuraffären och köpte mig en vit peruanhona med ett svart öra trotts att jag inte fick för mamma. Bara efter några veckor fick vi klia oss i huvudet och fundera på vart det där minimarsvinet kom ifrån som satt bredvid min hona jag köpt från djuraffären..

Här börjar min marsvinsresa! Den första planerade kullen föddes december 2004, på den tiden var det 100% blandraskullar men ju mer jag sökte och hittade på internet om andra uppfödare och hela SMF som förening så fick jag tag på en uppfödare nära mig som hjälpte mig igång med rasavel och så jag fick komma iväg på mina första utställningar!

Första rasen jag valde att avla var Self Golden både De/Pe som senare ledde till Eng. Crested och även Roans. Under åren har vi även fött upp Buff och Saffrons, en och en annan Skinnykull fick vi också, även Tricolorer som inte riktigt kändes som våran grej! Efter många år kände jag att jag ville göra något annat, byta färg. Det landade ganska snabbt i de svarta! Self Blacks är väl bland det stiligaste som finns och så lägger vi på en roan teckning på det

Rosa

Mitt namn är Rose-Marie Sörsäter men kallas gärna Rosa. Jag bor tillsammans med mina marsvin i Hardemo, Brändåsen.

När min dotter började ställa ut sina marsvin i tonåren och började åka på utställningar så fick jag agera chaufför till en början. 2006 fick jag mitt egna marsvin från en kull Emma fick som va typ en Peruan. Efter det fick jag en peruan hane av Lillhagas, Liza som jag visade ganska flitigt i klippt långhår för att lära mig, kort därpå föddes dem första renrasiga långhårskullarna. 2010 tog jag hem en Peruan från Jumjums, Ulle W och det var väl egentligen då som min långhårsuppfödning tog fart!

Jag föder idag främst upp Peruan, Alpaca och Merino i liten skala!

2008 sökte vi tillsammans om gemensamt uppfödarnamn och för att bli godkända uppfödare i Svenska Marsvinsförening.